Skrädderi​

I vårt skrädderi arbetar skräddare med lång erfarenhet och bred kompetens. Vi har stor kunskap inom skrädderiyrkets alla delar och erbjuder allt från ändringar och lagningar till nysömnad av skräddade plagg som tex. brudklänningar, dräkter, kostymer, korsetter m.m. Vi syr även om plagg som t.e.x. din mammas brudklänning.​

När man beställer ett skräddarsytt plagg är är du som kund en viktig del i processen.


Vid vårt första möte berättar du vad du önskar dig, vi tar mått och diskuterar tyg och modell tillsammans. Om du inte är helt säker på vad du vill ha för modell kommer vi gärna med förslag på formgivning, tyg eller detaljer som vi tror skulle passa dig. 

​Det är en rolig process att se sitt nya plagg växa fram. Vi börjar med att skapa mönstret i lakansväv, en s.k. toile. Med hjälp av toilen formar vi modellen du önskar exakt efter din kropp. Modellen växer fram och du får en känsla av hur det kommer bli.


När du är helt säker på att det känns rätt, skär vi till plagget i det riktiga tyget. Därefter väntar några provningar till, innan plagget slutligen är klart. Plagget ska sitta perfekt och förmedla den känsla du önskar.

Ett skräddarsytt plagg tar tid att skapa och vi är hårt belastade under vissa perioder.

 

För att vara säker på att hinna få ett skräddarsytt plagg som ska användas under våren eller sommaren så boka gärna tid 6-8 månader innan. Ska plagget användas under hösten och vintern så boka gärna en tid 4-6 månader innan. Naturligtvis kan vi alltid få en "lucka" så tveka inte att höra av dig ändå.

Vi på Skräddarhuset Malmö älskar vårt arbete och jobbar med kärlek. Det betyder mycket för oss att du som kund blir nöjd med vår service och det arbete vi utför.​​

Kontakt

Skräddarhuset Malmö

Fersens väg 2
​211 42 Malmö

E-mail: info@skraddarhuset.se

Tel.: 040910025

Öppettider butik

Tisdag - fredag: 12 - 18​

Lördag: 11 - 15

Stängt söndag, måndag & helgdag​

Stängt Julafton, Nyårsafton & Midsommarafton

Öppettider skrädderi

Tisdag - fredag: 12 - 18

Stängt lördag, söndag, måndag & helgdag​

​​Stängt Julafton, Nyårsafton & Midsommarafton

​​

För att vara säker på att en skräddare finns på plats när du kommer rekommenderar vi dig att boka en tid innan, via telefon eller mail.