Gilla oss på Facebook​

Följ oss på Instagram

Om oss​

Skräddarhuset Malmö är en unik kombination av brud- och festbutik med skrädderi. I butiken säljer vi noga utvalda brud och festkläder från kända svenska och Internationella varumärken.

I vårt skrädderi arbetar skräddare med lång erfarenhet och bred kompetens. Vi har stor kunskap inom skrädderiyrkets alla delar och erbjuder allt från ändringar och lagningar till nysömnad av skräddade plagg som tex. brudklänningar, festklänningar, dräkter, kostymer, korsetter m.m.

Jeanette påbörjade sin utbildning som lärling 1986 hos en kläddesigner och skräddare i Malmö, hon fortsatte sedan att utbilda sig inom mönsterkonstruktion.
Jeanette startade sin första verksamhet 1997 då hon började med att designa och sy brudklänningar på beställning. Året därpå började hon även sy prästkaftaner till bl.a Lunds stift, som är kund än idag. 2010 var hon med och startade Skräddarhuset Malmö AB. Jeanette har varit medlem i Sveriges Skrädderiförbund sedan år 2000 och sitter med i styrelsen i Skånes Skrädderiyrkesförening. 2014 mottog hon sitt mästarbrev och är numera även skräddarmästare.

Ava började arbeta på ett skrädderi i Albanien 1998. Hon lärde sig efterhand att hantera flera olika typer av skrädderiarbeten och hon fick med sig en bred kompetens inom området, efter drygt 10 års erfarenhet. Hon läste sedan en 3-årig utbildning inom textil, design och mönsterkonstruktion i Tirana, Albaniens huvudstad.
Ava kom till Sverige 2008. Hon lärde hon sig snabbt svenska och gick ännu en utbildning inom textil och design för att lära sig det svenska fackspråket. Hon har sedan arbetat som skräddare i Malmö.

Isabella arbetar främst som säljare på Skräddarhuset Malmö. Hon har en utbildning inom textil och design och har ett stort modeintresse. 2013 deltog hon i en tävling med temat "Red Carpet" och vann 1:a pris av 23 deltagare. Isabella vill fortsätta utbilda sig och har sökt till skolor i bl.a. London.

Skräddarhuset Malmö har ett stort kontaktnät där vi även samarbetar med andra skräddare som är medlemmar i Sveriges Skrädderi Förbund

Skräddarhuset Malmö

Fersens väg 2

211 42 Malmö

E-mail: info@skraddarhuset.se

Tel.: 040910025

Öppettider:

Tisdag - fredag 11 - 18

Lördag 11 - 15

Stängt söndag, måndag & helgdag